За даними Міністерства охорони здоров’я України станом на 26 лютого 2020 року у світі зареєстровано 81 005 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  2 762 – летальні. Одужало вже 30 109 осіб. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

З метою запобігання занесенню та поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої короновірусом 2019-nCoV, своєчасного реагування, поінформованості населення області щодо профілактики коронавірусної інфекції та дій з убезпечення себе й інших від зараження надсилаємо рекомендації МОЗ України щодо забезпечення готовності медичних закладів, профілактики інфекції та боротьби з нею.

  1. Алгоритм дій лікарів закладів охорони здоров’я при зверненні особи, яка відповідає визначенню випадку коронавірусу (COVID-19).
  2. Алгоритм дій щодо лабораторного обстеження осіб у вірусологічних лабораторіях, які відповідають визначенню випадку коронавірусу (COVID-19).
  3. Рекомендації для населення при наявності симптомів гострого вірусного захворювання та перебування у Китайській Народній Республіці, або в інших країнах, де зафіксовані випадки коронавірусу.
  4. Алгоритм дій лікарів-епідеміологів при виявленні особи, яка відповідає визначенню випадку коронавірусу (COVID-19).