Наш заклад був заснований, як Чернігівська міська стоматологічна поліклініка, 1 серпня 1950 року. Першим головним лікарем призначений Безноско С.І.

З 1953 року до моменту реорганізації  у 1979 році поліклініку очолювала Конопляник Марія Дмитрівна.

Наказом Чернігівського обласного відділу охорони здоров’я від 04.12.1980 року № 93 в м.Чернігові знову відкрита міська стоматологічна поліклініка для дорослих.  З моменту відкриття і до 2017 року очолював заклад Заслужений лікар України, головний лікар вищої кваліфікаційної категорії Лістовщик Леонід Іванович.

З 2017 р. до червня 2021 закладом керував лікар-стоматолог вищої категорії Маслак Іван Миколайович.

У 2018 році Рішенням Чернігівської міської ради Міська стоматологічна поліклініка Чернігівської міської ради перетворена у комунальне некомерційне підприємство «Чернігівський міський стоматологічний центр» Чернігівської міської ради. Медичним директором підприємства призначено заступника керівника з медичної частини, лікаря-стоматолога-терапевта вищої категорії   Трохименко Людмилу Костянтинівну.

У 2021 році КНП «Чернігівський міський стоматологічний центр» ЧМР був реорганізований шляхом приєднання до КНП «Дитяча стоматологічна поліклініка» ЧМР. Генеральним директором підприємства є лікар-стоматолог-хірург вищої категорії, генеральний директор КНП «ДСП» ЧМР – СТРУЦ Віктор Володимирович. Стоматологічна допомога надавалась за адресами у м.Чернігові: по вул.Кирпоноса, 20-А – дитяча стоматологічна поліклініка та по проспекту Перемоги,154 – доросла стоматологічна поліклініка.

27 лютого 2022 року на вулиці Кирпоноса, 20-А ракетним ударом була пошкоджена будівля дитячої стоматологічної поліклініки: вибиті вікна, розбитий дах, зруйновані зовнішні та внутрішні комунікації, знищене обладнання, меблі, техніка… Весь персонал переїхав до будівлі по проспекту Перемоги, 154.

Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 18.08.2022 року змінено:

  1. Назву підприємства з КНП «Дитяча стоматологічна поліклініка» ЧМР на комунальне некомерційне підприємство «Міська стоматологічна поліклініка» Чернігівської міської ради (КНП «МСП» ЧМР).
  2. Адресу підприємства: з вул.Кирпоноса, 20-А на проспект Перемоги, 154.

Сучасна типова будівля підприємства по проспекту Перемоги, 154 була введена в експлуатацію у 1986 році.

Підприємство вищої акредитаційної категорії, розраховане на 576 відвідувань у зміну.

У своїй структурі має:

  • два терапевтичні відділення, де приймають лікарі-стоматологи- (терапевти, хірурги);
  • дитяче відділення, де приймають лікарі-стоматологи- (дитячі, хірурги);
  • ортопедичне відділення, де приймають лікарі-стоматологи- (ортопеди, ортодонти).

КНП «МСП» ЧМР є базовим закладом: з підготовки лікарів-інтернів, для проходження виробничої та переддипломної практики студентами ВНЗ та учнями медичних коледжів України.

КНП «МСП» ЧМР надає спеціалізовану медичну стоматологічну допомогу дорослому та дитячому населенню м. Чернігова та всім бажаючим за зверненням. Забезпечує прийом хворих терапевтичного, хірургічного, ортопедичного та ортодонтичного профілю. Послуги з пільгового зубопротезування надаються особам, зареєстрованим в Деснянському районі м.Чернігова.

У 2019 році заклад отримав Сертифікат № UA.MO.046.СУЯ.023-19 на систему управління якістю послуг у сфері охорони здоров’я, що відповідає вимогам ДСТУ ISO9001:2015.

У тому ж 2019 році підприємство підтвердило й отримало акредитаційний сертифікат на вищу категорію.

В підприємстві працює  21 лікар з вищою та 38 лікарів з першою кваліфікаційною категорією.

Активно розвивається співробітництво зі страховими компаніями.

Працює два стоматологічних відділення, де проводиться лікування пацієнтів з хворобами твердих тканин зубів, пародонту та слизової оболонки порожнини рота. При лікуванні зубів застосовуються сучасні технології, пломбувальні матеріали провідних виробників світу.

На даний час два кабінети оснащені прямим бінокулярним тубусом із окулярами (стоматологічний мікроскоп) – для ендодонтичного лікування зубів і прямих реставрацій; ручним апаратом Air Flow Handy 3.0 – для профілактики стоматологічних захворювань (сучасний рівень професійного чищення зубів) виробництва EMS, Швейцарія.

В хірургічних кабінетах використовуються інноваційні технології та у повному обсязі надається хірургічна стоматологічна допомога, а саме:

  • видалення зубів
  • гемісекція
  • амбулаторні хірургічні операції
  • лікування запальних процесів щелепно-лицевої ділянки
  • PRF-хірургія
  • пластика вуздечки верхньої та нижньої губи
  • вестибулопластика
  • імплантація

З максимальною уважністю стоматолог-хірург проведе огляд, визначить, чи є новоутворення у м’яких чи кісткових тканинах та наскільки вони небезпечні. І тільки переконавшись, що врятувати зуб жодним чином не вийде, запропонує крайню міру – видалення.

Протягом багатьох років активно застосовується методика імплантації з використанням титанових імплантатів. За потреби проводять кісткову аугмиентацію з використанням кісткового препарату Віо3.

Для лікування захворювань тканин пародонту широко застосовується Vector-терапія, разом з плазмоліфтингом (метод лікування ясен за допомогою аутоплазми, тобто плазми крові самого пацієнта).

Лікарі нашого закладу широко використовують допоміжні методи обтеження (ортопантомограф, радіовізіограф, комп’ютерний томограф), що дає можливість в повному обсязі провести обстеження зубо-щелепної системи пацієнта.

У дитячому відділенні лікарі надають повний комплекс профілактичних та лікувальних заходів для дітей та підлітків, що є запорукою здорових зубів – від народження до остаточного формування зубощелепної системи. Відділення має сучасне обладнання для дітей, а всі фахівці вміють знаходити підхід до маленьких пацієнтів.

Для маленьких пацієнтів надаються такі послуги, як: протезування зубів, профілактичні та хірургічні процедури з усунення неправильного прикусу, неправильного прорізання зубів та інших захворювань порожнини рота у малюка.

В ортопедичному відділенні надаються всі сучасні види стоматологічної ортопедичної допомоги: металокерамічні протези з використанням нових сучасних матеріалів, прескераміка, впроваджена нова методика виготовлення зубних протезів на основі діоксиду цирконію; виготовляються бюгельні протези з аттачменами (безкламерна фіксація), зубні протези з термопластичних мас.

 

Наші установчі документи: Statut 2022_Положення про платні послуги