• професійна гігієна порожнини рота (скейлер, Air flow)
  • індивідуальна програма гігієни порожнини рота, рекомендації з харчування та здорового способу життя

 

 

ПЕРШІ ПОСТІЙНІ ЗУБКИ
У  дітей з 6 років починається фізіологічна зміна зубів, тимчасові зуби змінюються на постійні.

   Як правило, в першу чергу змінюються нижні центральні зуби (різці). Разом з ними прорізуються перші постійні моляри, які розташовуються за останніми молочними зубами. Перші постійні моляри виконують важливу роль протягом усього життя людини, та їм потрібно приділяти особливу увагу.
Зуби прорізуються слабкими і вимагають ретельного догляду. Крім того, в них є особливі анатомічні  структури, фісури, які знаходяться на жувальній поверхні. Фісури – це своєрідні ямки різного типу, в яких може залишитися їжа, що в разі неправильної або недостатньої гігієни може призвести до карієсу.
Одна з процедур, яка допомагає запобігти карієсу в цих зубах – герметизація фісур. Залежно від їх типу лікар вибирає метод герметизації (інвазивний або неінвазивний). Згодом герметик стирається, а зуб залишається здоровим. Умова для проведення цієї процедури – відмінна гігієна, тому ми просимо вас, батьків, допомагати дитині ретельно чистити зубки.

                                                                           ДИТЯЧІ КОЛЬОРОВІ ПЛОМБИ TWINKY STAR

      Думка про те, що молочний зуб можна розфарбувати в місці каріозної порожнини в будь-який колір веселки, тільки дорослим здається абсурдною, а діти від неї просто в захваті! Тому спеціально для малюків  були створені унікальні кольорові пломби Твінкі Стар.

Дитина не тільки бере безпосередню участь у лікуванні своїх зубів, вона може потім похвалитися друзям своїми дизайнерськими замашками. Можна підібрати колір пломби під плаття, кофтину або просто вибрати улюблений колір. Варіантів кольорів для дитини досить – в палітрі 8 кольорів з блискітками: золотий, срібний, синій, рожевий, зелений, помаранчевий, лимонний і фіолетовий. До складу  введені барвники, які використовуються в харчовій промисловості.

Пломби Twinky Star міцні і служать до зміни молочних зубів на постійні. Вони виділяють іони фтору, що сприяє профілактиці карієсу.
До кольорових пломб діти ставляться як до прикраси і більш ретельно стежать за їх збереженням, більш охоче чистять зуби. А наступного разу дитина йде в стоматологічний  кабінет з радістю, смакуючи вибір нового кольору пломби.

 

ВИДАЛЯТИ, НЕ МОЖНА ЛІКУВАТИ!
Мабуть, чи не кожен з батьків хоча б раз в житті зустрічався з дилемою: видаляти молочний зуб чи лікувати; а можливо, дочекатися, поки він сам випаде?
Далеко не всі батьки знають, що в тимчасових зубах також є корені, через канали яких проходять нерви та судини.  Мабуть тому, що більшість людей бачать молочні зуби, які випали самостійно або були видалені лікарем під час фізіологічної зміни.
Так, так! Корені в молочних зубах є, але в зв’язку з фізіологічними процесами, відбувається їх поступове зменшення (від лікаря Ви можете почути дивне слово «Резорбція»). Якщо корені молочного зуба резорбовані більш як на 2/3, лікування такого зуба не завжди можливе. Але це зовсім не значить, що його потрібно негайно видаляти!
Інколи може виникати передчасна патологічна резорбція коренів. Причин такого процесу може бути багато: карієс та його ускладнення, травми і т.д. Кожен такий випадок необхідно розглядати окремо. Іноді такі зуби доводиться  видаляти передчасно. Для прийняття правильного рішення обов’язково проконсультуйтесь з дитячим стоматологом.

Збережи свій зуб