Інноваційні технології. Використання новітніх світових розробок

  • PRF (лікувальні пов’язки з крові самого пацієнта для кращої регенерації тканин порожнини рота);
  • плазми (також з крові самого пацієнта, для відновлення і омолодження тканин порожнини рота);
  • реконструкція альвеолярного паростка, як при видаленні зубів, так і при імплантації із застосуванням кістково пластичних матеріалів провідних виробників світу;

Плазмоліфтинг при лікуванні пародонтиту

Плазмоліфтинг – метод, при якому вводиться плазма, отримана з крові пацієнта, локально в пошкоджені м’які тканини порожнини рота. В результаті відбувається стимуляція клітин і починається їх природна регенерація. Під впливом тромбоцитів, які знаходяться у плазмі, запальні процеси припиняються.

В яких випадках показаний плазмоліфтінг? Плазмоліфтинг показаний при:

  • гінгівіті;
  • пародонтиті 1-3 ступеня тяжкості;
  • запаленні стінок лунки після видалення зуба;
  • з метою профілактики захворювань ясен.

Як відбувається вся процедура?

  1. У пацієнта проводиться забір крові у кількості, необхідній для виконання лікування.
  2. За допомогою центрифуги з крові відокремлюється плазма, насичена тромбоцитами.
  3. В залежності від характеру лікування (пародонтит, загоєння кісткової тканини), в пошкоджені ділянки ясен чи лунки вводиться ін’єкція плазми.
  4. Плазма починає активно діяти відразу ж після введення – покращує кровотік, активізує відновлення капілярів, нормалізує обмінні процеси на тканинному рівні.

Після першої ін’єкції плазми прискорюється загоєння ран і запалених ясен, починають рости здорові клітини, зміцнюється кісткова тканина, поліпшується вироблення колагену і гіалуронової кислоти. Всі ці процеси можливі завдяки унікальному складу плазми – в  ній є багато гормонів, альбуміну, глобуліну, фібриногену. Процедура абсолютно безпечна і не має побічних ефектів, алергій та ускладнень, оскільки плазма взята з крові пацієнта. В результаті:  зникають кровоточивість ясен та неприємний запах з рота, ясна набувають природного кольору, прискорюється загоєння лунок в місцях видалених зубів,        блокується подальший розвиток захворювань пародонту, знижується ризик відторгнення імплантатів, збільшується остеоінтеграція (приживлюваність імплантатів).